Recursos didàctics

Des de SETEMCV pensem que l’Educació per al Desenvolupament (EpD) és un dels instruments més importants per a modificar les percepcions errònies que les persones del Nord tenen de la gent i les societats del Sud, reflexionar de manera crítica sobre el model dominant, buscar alternatives per a promoure canvis d’actitud i involucrar a diferents sectors socials en el compromís de treballar pel desenvolupament humà de tots els pobles.

La present Guia Didàctica (pdf) s’inclou en el Projecte “PAM A PAM: Acostant a l’aula els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) a través de l’Economia Social”, que és l’evolució natural del projecte “Consum responsable en temps de crisi“.

Descarrega la Guia Didàctica (pdf)

COMBOIA’T. Economia Slow. És el joc didàctic del Pam a Pam sobre els Criteris d’Economia Social i Solidària (ESS)

És un joc de cartes cooperatiu en el qual a través de proves com mímica o dibuix, hauràs d’aconseguir que les cartes negatives es transformen positives per a canviar el món, a través dels nostres hàbits de consum i criteris vinculats a l’ESS com a mitjà de consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS)

Fitxa tècnica

Nº de persones jugadores: 4-12 / Edat: +12 / Duració: 60 minuts / Contingut: 100 cartes.

Descripció: A la teua ciutat han arribat unes persones estranyes. Són invisibles, només es veuen les conseqüències dels seus actes. Generen injustícies, desequilibris econòmics i fan que les persones ens enfrontem i no ens importa xafar a la resta.

Al costat de les teues amistats i l’ajuda del simpàtic caragol Aya, haureu de superar les proves que el joc us proposa descobrint maneres de crear un món més just i equitatiu.

Què es necessites per a jugar a COMBOIA’T. Economia Slow? Seguir les instruccions del joc i d’impressió/muntatge que apareixen en els documents. Jugar i gaudir.

Caixa cartes joc  Cartes Instruccions Guia didàctica Joc online


Licencia de Creative Commons
COMBOIA’T. Economia Slow by SETEM PV y Fractals Educación Artística is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional License.
Creat a partir de l’obra en https://pamapampv.org/recursos-didactics/.