Tornen les formacions a les aules: curs 2019 – 2020

20/12/2019

Tornen les formacions a les aules: curs 2019 – 2020

Un any més tornen les formacions de *Pam a *Pam a les aules de la Comunitat Valenciana. Uns tallers en els quals formem a l’alumnat de diferents IES de Castelló, València i Alacant sobre el consum responsable i com afecta al nostre planeta i a les persones treballadores el nostre model de vida i la nostra manera de consumir. I coneixeran com han de ser les alternatives de consum respectuoses amb el nostre entorn i amb les persones per a poder localitzar-les en el nostre mapa d’economia social i solidària.

Durant el curs 2019 – 2020 els centres que formen part d’aquest programa de formació sobre Economia Social i Solidària són:

Col·legi Santa María de Vila-real
IES Francisco Figueras Pacheco d’Alacant
*CIPFP Ausiàs March de València
IES Sant Vicent Ferrer de València
IES Ramón Cid de Benicarló
*CIPFP *Batoi d’Alcoi.
IES Jose *Segrelles d’Albaida
Mitjançant diferents dinàmiques els alumnes i alumnes dels diferents centres vivencien la situació que viuen multitud de treballadors i treballadores que produeixen roba per a les grans multinacionals. Per exemple, “Fabricant” avions de paper en condicions hostils l’alumnat ha de “guanyar-se el sou”. Jornades interminables per a després no tindre accés als serbis mínims ni una vida digna. Amb activitats com “La *Maquila” els fem reflexionar sobre aquesta situació laboral i de vida que viuen milions de persones subjectes al consum de roba que realitzem al Nord.

Ademas, com a novetat enguany estrenem joc. *COMBOIA’T és un joc didàctic sobre l’Economia Social i Solidària que hem dissenyat juntament amb Fractals. D’una manera lúdica l’alumnat aprén sobre els 15 criteris de l’economia social i solidària perquè assimilen millor els conceptes i siguen més capaços de portar-los a la pràctica en les entrevistes que realitzen a les iniciatives.