15/04/2020
Durant l’any 2019 i 2020 s’ha vingut consolidat una xarxa d’Economia Social i Solidària a la Ciutat de Vàlencia, a través de la continuïtat del projecte PAM A PAM que SETEM CV ve desenvolupant des de l’any 2016 amb el suport de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València.º
Pam a Pam pretén generar un canvi d’Economia a favor de les persones i el planeta, on es pose en el centre i amb això s’aconseguisca la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per a aconseguir aquest canvi d’Economia, s’ha continuat reforçant el PAM A PAM, amb el suport de CAIXA POPULAR, a través de la seua convocatòria de subvencions per a la realització de projectes de desenvolupament i sensibilització, dirigides a ONGD per a l’any 2019, i la Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD)
S’ha consolidat i reforçat la comunitat PAM A PAMa la ciutat de València, amb el grup local de persones voluntàries que s’organitzen per a promocionar l’Economia Social i Solidària (ESS) a través del mapa web col·laboratiu del PAM A PAM, les “Xinxetes Taronges”. Que han estat buscant i contactant amb iniciatives de ESS, que ofereixen béns i serveis que compleixen unes sèrie de criteris i valors respectuosos amb les persones i el medi ambient. Es tracta de 15 criteris d’Economia Social i Solidària (ESS), agrupats en Impacte Social, Impacte Ambiental, i Organització i Treball, que són:
Mitjançant un qüestionari basat en els 15 criteris de ESS, les “Xinxetes Taronges” han realitzat un mapatge de les iniciatives de consum, que ha culminat amb la inclusió de molts més punts de consum, que compleixen els criteris, en el mapa web PAM A PAM.
En https://pamapamcv.org, les persones consumidores poden obtindre informació sobre iniciatives de ESS i donar resposta a qüestions com: On podem comprar roba que estiga feta complint drets laborals?; On podem trobar botigues de Comerç Just i productes ecològic, i restaurants/cafeteries?; A través del nostre consum puc fer un món més just?; On podem trobar botigues, grups, espais i xarxes, que promoguen un model alternatiu de consum en tecnologia, educació, cultura, oci, salut, cures, alimentació o assessorament?; On podem trobar un banc ètic i amb valors perquè els nostres diners no fomente guerres?; i moltes més qüestions que es donen resposta en el PAM A PAM.
Amb aquesta continuïtat s’ha aconseguit augmentar el nombre d’iniciatives de ESS que s’han sumat a la web PAM A PAM. Així mateix s’ha aportat informació general sobre tots els criteris de ESS tant a les “Xinxetes Taronges” com a les iniciatives. Específicament s’han elaborat documents informatius sobre Programari Lliure i Finances Ètiques, 2 criteris dels 15 que necessita reforçar la Comunitat PAM A PAM.