COMBOIA’T, Economia slow per a jugar a casa

07/04/2020

COMBOIA’T, Economia slow per a jugar a casa

Portem temps desenvolupant aquest joc i l’hem estat testant en els centres educatius en els quals duem a terme els tallers de Pam a Pam. A causa de la nova situació davant l’alerta sanitària hem treballat a contrarellotge perquè pogueres disposar d’aquest joc a casa. I ja és una realitat! Ja pots descarregar el joc en una versió imprimible i recortable! Perquè pugues aprofitar aquests dies de confinament a casa i aprendre els criteris d’economia social i solidària amb aquest joc de cartes col·laboratiu desenvolupat per Fractals en col·laboració amb Setem PV.

A través d’aquest apassionant i entretingut joc de taula volem ajudar a comprendre de manera lúdica els 15 criteris de Pam a Pam: Proximitat, Comerç Just, Transparència, Integració Social, Intercooperación, Participació en xarxes, Finances ètiques, Ecologia i sostenibilitat, Gestió de residus, Eficiència energètica, Forqueta salarial, Desenvolupament personal i professional, Equitat de gènere, Democràcia interna i Programari lliure.

Volem oferir amb aquesta versió del joc imprimible, una proposta pràctica, lúdica i pedagògica que ens ajude a assimilar els criteris vinculats a l’Economia Social i Solidària com a mitjà de consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Què necessites per a jugar a COMBOIA’T. Economia Slow?

  • 1 impressora
  • paper
  • cartolina blanca
  • tisores
  • 4-12 jugadors per joc majors de 12 anys
  • Cada partida té una duració d’al voltant de 60 minuts.
  • 100 cartes
  • Segueix les instruccions d’impressió i muntatge que apareixen en els documents, llig les instruccions del joc i comença la partida.

Introducció al joc

A la teua ciutat han arribat unes persones estranyes. Són invisibles, i només es veuen les conseqüències dels seus actes. Es valen de la sorpresa, perquè arriben quan hi ha tranquil·litat i sobre ella construeixen el caos. Generen injustícies, desequilibris econòmics i fan que les persones ens enfrontem i no ens importe trepitjar a la resta. Ens hem acostumat tant a la seua presència que l’hem naturalitzada, no sabríem dir bé quan van arribar, i és per tot això que són invisibles. Les teues amistats i tu us heu afartat d’aquesta situació i voleu trencar amb ella, però us pregunteu: Com podem acabar amb aqueixes persones si no podem veure-les? Només canviant les nostres maneres de viure podem deslliurar-nos de les persones estranyes, evitant que desequilibren tot i generen injustícies. Tu al costat de les teues amistats i el simpàtic caragol Aya, que us ajudarà, heu de col·laborar per a véncer a les persones estranyes i lliurar al món de les arpes dels seus perjudicials actes: el capitalisme.

Objectiu del joc

Destrueix el capitalisme construint economia social i solidària!
L’objectiu del joc Comboia’t. Economia Slow és evitar que les Fitxes Món negatives predominen sobre el tauler -enfront de les cartes positives-. S’aconsegueix la victòria una vegada que totes les fitxes sobre la taula estiguen positivizades.

COMBOIA’T. Economia Slow ha sigut desenvolupat per Fractals en col·laboració amb SETEM PV en el marc del projecte Pam a Pam CV, amb el suport financer de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participaciói Cooperació i Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració del Ajuntament de València.

Descàrrega ací COMBOIA’T. Economia Slow